NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
interventies
26 May 2007 — 26 May 2007

 

17u
"WoW" Aram Bartholl Workshop/Performance, vertrek in Heilige Geest - wandeling naar Grote Markt Lier.
De Duitse kunstenaar Aram Bartholl haalt het gebruik van nicknames uit hun digitale context en maakt ze zichtbaar in de echte wereld. Bartholl doet hiermee interventies in de stad: WOW, een parodie op het videospel World of Warcraft. Met een stel vrijwilligers zal hij de straten van Lier onveilig maken net zo als personages uit een computerspel.
www.datenform.de

18u
"The Island" Christian Hasucha Grote Markt Lier.
Christian Hasucha is een Berlijnse kunstenaar die sinds de jaren '80 ingrepen doet in de openbare ruimte. Hij maakt voor de Grote Markt van Lier een eiland van 7 meter diameter bedekt met gras op 3,5 meter hoogte.
Geïnteresseerden kunnen de plek reserveren om bv. te picknicken, te vergaderen of gewoon uit te rusten. De gebruiker krijgt door de hoogte een andere blik op de historische Grote Markt én wordt tegelijkertijd onderdeel van de sculptuur.
Het eiland is gratis te reserveren van 12 mei t/m 3 juni.
“The Island” werd opgenomen in de catalogus voor de architectuurbiënnale van Venetië, 2006.
www.hasucha.de

Reservaties via: toerisme@lier.be - www.toerismelier.be

19u
"The German Revenge" Frank Bölter Grote Markt Lier.
Frank Bolter maakt in een workshop een reuzegroot papieren bootje en een uitvergrote Origamibom in tetrapak. Zo exploreert hij de limieten van schaal en verhouding. Deze objecten worden opgeladen met een historische betekenis: de Duitse weerwraak.
www.frankboelter.de

20u
Lezing Helmut Dick Heilige Geest site, Heilige Geeststraat 7, Lier.

"Projecten in de openbare ruimte 2001-2006"
De Duitse kunstenaar Helmut Dick (1969) heeft in de afgelopen jaren diverse tijdelijke projecten in de openbare ruimte gerealiseerd. Bij zijn lezing laat hij videodocumentaties van zijn werk zien die onder andere in Duitsland, Turkije, Albanië en India zijn ontstaan.
Dick is gefascineerd hoe het immateriele wereldbeeld van een gemeenschap in de fysieke structuren van een stad en in de gedragcodes van de bewoners tot uitdrukking komt. Het urbane landschap wordt drager van een collectieve realiteit waarin het individu zich cultureel thuis kan voelen en waarin de heersende orde en geesteshouding worden bevestigd.
Dit is het uitgangspunt van Dicks werk: met uiteenlopende ingrepen manipuleert hij de 'gewone' omgeving en de gedragspatronen van de bewoners.
www.helmutdick.de

21u
Drinks + food.

+
< >
×

tekst beeld
koop