NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
Dirk Zoete &
1 Mar 2008 — 13 Apr 2008

Na een reeks van groepstentoonstellingen in de Heilige Geestsite zocht Voorkamer naar andere tentoonstellingsmodellen. Voor de eerste maal wordt de site volledig aan één kunstenaar toevertrouwd in een “carte blanche” formule.

Dirk zoete maakt een nieuw publiek werk op de binnenkoer van de site. Het functioneert als een tijdelijke ‘uitbreiding’ van de historische gebouwen, openluchtatelier én vertrekpunt van de tentoonstelling.

De diversiteit en de verspreiding van de diverse tentoonstellingsruimten op de site biedt de kunstenaar de mogelijkheid om thema’s en onderwerpen binnen het eigen oeuvre autonoom te presenteren, te duiden en eventueel te linken.

Dirk Zoete bouwde door verschillende presentaties van zijn werk een sterke band op met Voorkamer (solo in Voorkamer 1997, Onyx Shoe 1999, Beeld in park Brussel 2003, Nieuwe Collectie 2008).

Dirk Zoete nodigde enkele andere kunstenaars uit met werk dat hem nauw aan het hart ligt. Ze zullen zich manifesteren als autonome tentakels van ideeën, projecten en denkprocessen verwant aan zijn eigen werken.

Voorkamer publiceert voor dit project een boekje met tekeningen van de kunstenaar en tekst door Christine Vuegen.

Met medewerking van Museum Dr Guislain Gent en andere bruikleengevers.

 

+
< >
×

tekst beeld
koop