NL ENG
Nu
1996
Projecten &
Tentoonstellingen
×
Hannelore Van Dijck: Le Plat Pays
24 Aug 2012 — 26 Aug 2012

Gedurende de zomerperiode nodigt Voorkamer steeds een kunstenaar uit om voor een langere periode 'In Situ' aan de slag te gaan in de historische Heilige Geestsite. Voor 2012 viel de keuze op Hannelore Van Dijck (°1986). Tijdens haar werkperiode in Voorkamer werkt ze aan een ruimte vullende houtskooltekening op de binnenkoer van de Heilige Geestsite, waarbij de derde verdieping van de tiendenschuur dienst doet als uitkijkpost.


De in Berlijn residerende Van Dijck beschrijft haar tekeningen als settings zonder personages of activiteit waarin de context de spanning genereert. Binnen het nauwe contact met het materiaal zoekt ze naar ruimtelijkheid, structuren en tastbaarheid. Het zijn installaties waarin ze de architectuur wil interpreteren en herdefiniëren. Met houtskooltekeningen probeert ze een nieuwe plaats te creëren en een nieuwe duiding te geven aan de oorspronkelijke locatie.
Terwijl de tekening de restruimte afbakent, bepaalt de ondergrond de ingreep en versmelt ze met de tekening. De kijker wordt letterlijk in het werk getrokken. Het vergankelijke karakter van de tekening laat het materiaal tot zijn recht komen in één van zijn meest poëtische eigenschappen. Door het behoud niet na te jagen, wordt de tekening bezield met een ultieme fragiliteit.

 

+
< >
×

tekst beeld
koop